Hoppa till sidans innehåll

Integritetspolicy


Integritetspolicy

Parter och ansvar för behandlingen av dina personuppgifter

[Korpen Borås, 864500-1390, Allégatan 59, 503 37 Borås] (nedan kallad föreningen) är personuppgiftsansvarig för behandlingen av personuppgifter som sker inom ramen för föreningens verksamhet.

Föreningen har som ändamål att bedriva idrottslig verksamhet i enlighet med ”Idrottsrörelsens verksamhetsidé, vision och värdegrund”.

Varför behandlar vi dina personuppgifter?

För att föreningen ska kunna bedriva sin verksamhet behandlas personuppgifter för olika ändamål kopplade till verksamheten.

Föreningen behandlar personuppgifter för att administrera löpande föreningsaktiviteter, kommunicera med medlemmarna och deltagare i vår verksamhet, samt hantera medlemsrelaterade ekonomiska transaktioner (medlemsavgifter och tävlingsavgifter m.m.).

Föreningen är personuppgiftsansvarig för behandlingen av de personuppgifter som sker vid:

  • Hantering av medlemskap i föreningen

  • Föreningsadministration

  • Deltagande i föreningens tränings och tävlingsverksamhet

  • Ansökan om bidrag

  • Sammanställning av statistik och uppföljning

  • Utbildningar arrangerade av föreningen

  • Kontakt med medlemmar och deltagare

  • Besök på vår hemsida

  • Publicering av material på hemsida och sociala medier

  • Tillträdesförbud (om tillämpligt)

  • Ordningsstörningar och otillåten påverkan (om tillämpligt)

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Föreningen kommer att genomföra en bedömning vartannat år (24 mån) om ändamålet med behandlingen av personuppgifterna kvarstår. Om inte ändamålen med behandlingen av personuppgifterna kvarstår kommer uppgifterna att raderas.

Vilka rättigheter har du?

Du som registrerad i föreningen har flera rättigheter som du bör känna till.

Du har rätt att få ett registerutdrag avseende föreningens behandling av dina personuppgifter. Föreningen ska vid begäran av registerutdrag förse dig med en kopia av de personuppgifter som är under behandling. För eventuella ytterligare kopior som du begär får föreningen ta ut en rimlig avgift utifrån administrativa kostnader.

Du har i vissa fall även rätt till dataportabilitet av personuppgifterna.

Du har rätt att få dina personuppgifter korrigerade om de är felaktiga, ofullständiga eller missvisande och rätt att begränsa behandlingen av personuppgifterna tills de blir ändrade.

Du har under vissa omständigheter rätt att bli raderad:

  • Om uppgifterna inte längre behövs för de ändamål som de samlades in för

  • Om behandlingen grundar sig på den enskildes samtycke och du återkallar samtycket

  • Om behandlingen sker för direktmarknadsföring och du motsätter sig att uppgifterna behandlas

  • Om du motsätter sig personuppgiftsbehandling som sker inom ramen för myndighetsutövning eller efter en intresseavvägning och det inte finns berättigade skäl som väger tyngre än dina intressen

  • Om personuppgifterna har behandlats olagligt

  • Om radering krävs för att uppfylla en rättslig skyldighet

  • Om personuppgifterna avser barn och har samlats in i samband med att barnet skapar en profil i ett socialt nätverk

Du har också rätt att dra in ett samtycke, motsätta dig automatiskt beslutsfattande, profilering och invända mot direktmarknadsföring.

Du kan när som helst utöva dina rättigheter genom att begära tillgång till och rättelse eller radering av personuppgifter, begära begränsning av behandling eller invända mot behandling. Kontakta föreningen för att utöva dina rättigheter.

Vidare har du rätt att inge ett klagomål avseende föreningens behandling av personuppgifter till Datainspektionen.

Mer information om hur föreningen arbetar för att tillvarata dina rättigheter återfinns i Instruktioner för att tillvarata enskildas rättigheter.

 

Uppdaterad: 04 JUN 2018 11:43
Skribent: Johnny Albertsson
Epost: Adressen Gömd

Prenumeration nyhetsbrev


Aktuellt i Korpen Väst

 

I samarbete med

Sisu_Webb

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Korpförening Borås - Korpen
Allégatan 59
50337 Borås

Kontakt:
Tel: 033-12 04 10
E-post: This is a mailto link

Se all info