Hoppa till sidans innehåll

Självförsvarskurs


Att börja en kurs i självförsvar

är ett steg på vägen för att lära känna sig själv och värdera det egna förhållningssättet från en annan synvinkel, mer fokuserad, starkare och uppmärksam i hotfulla situationer. För att träna och lära att försvara dig själv och dina närmsta behöver du inte bli någon fighter eller superhjälte, det är du redan. Du behöver bara hitta vilken som är just din styrka och vi kommer att hitta den tillsammans!

Många övergrepp som sker utförs i trånga utrymmen. Under kursens gång kommer du att lära dig att försvara dig och reagera snabbt och effektivt mot övergrepp från olika håll och att förhålla dig till det utrymme du befinner dig i.

Vem riktas kursen till?

Alla från 14 år och uppåt kan delta i kursen. Man behöver inte vara fysiskt stark eller tidigare ha deltagit i andra kampsportkurser. Kursen ger kunskap om en serie självförsvarstekniker, användbara för att snabbt lösa en eventuell aggression, men ingen kampteknik har ett värde om den inte stöds av en korrekt psykisk inställning, som kan utvärdera öppna utrymmen, faror och situationer, möjliga flyktvägar, ångesthantering och rädsla. Det är också utvecklingen av en mental styrka som gör att vi kan reagera effektivt utan att tänka, eftersom vi kan aktivera vår överlevnadsinstinkt utan förvarning så snart en av de varningslampor som vi tränats att känna igen tänds.

Upplägg

Vi arbetar med att använda vardagsobjekt som t ex. nycklar, paraply, skor eller en bok som objekt att försvara sig med.

Vi använder även olika tekniker från judo, aikido och brottning och går igenom hur stressen påverkar dig, vad som händer med dig psykiskt och fysiskt i olika stressnivåer och situationer. Du kommer att få lära dig när du får försvara dig enligt nödvärnsrätten.

Kursledare

Kurser leds av Massimo som tog svart bälte i judo 1998 och har lång erfarenhet av att arbeta med skolor och budoklubbar. Efter år av hård träning har han uppnått 3:e Dan och är certifierad tränare inom Fijilkam, italienska budoförbundet. Massimo är certifierad intruktör i självförsvar inom M.G.A. metoden (Global Method of Self Defense) för Fijilkam som håller kurser för Polizia, Carabinieri och fångvårdsanstalter i Italien.

Uppdaterad: 05 APR 2018 14:41 Skribent: Johnny Albertsson
Epost: Adressen Gömd

Prenumeration nyhetsbrev


Aktuellt i Korpen Väst

 

I samarbete med

Sisu_Webb

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Korpen Borås Motionsidrottsförening - Korpen
Träffpunkt Simonsland, Viskastrandsgatan 5
50630 Borås

Besöksadress:
Träffpunkt Simonsland, Viskastrandsgatan 5
50630 Borås

Kontakt:
Tel: 033120410
E-post: This is a mailto link...

Se all info