Hoppa till sidans innehåll

Viktig information


Meddelande till vattendeltagare våren 2020

Påverkan av Covid-19 på korpens verksamhet

Covid-19 har drabbat många verksamheter i vårt samhälle och vår förening är inget undantag. All personal på Korpen i Borås är korttidspermitterade fram till 30 juli. Vi har noggrant följt myndigheternas rekommendationer och det gjorde även ni deltagare då det var få eller inga deltagare på passen, vilket vi tycker är kloka beslut från er deltagare.

Korpens övriga verksamhet har naturligtvis också drabbats av myndigheternas rekommendationer och har även inneburit inställda cuper, seriespel och arrangemang bland annat.

Vad händer nu och i höst?

Som kompensation så byter vi bassängen till utemiljö och erbjuder till alla korpens vattengympadeltagare en kombinerad träning ute i Kypegården, Sjöbovallen och Almenäs (se Inbjudan). Våra duktiga ledartjejer längtar att träffa Er igen och komma i gång med blandningsform av träning som lätt- och stretchgympa och stavgång/gång. Vi kör under maj och juni och är hoppfulla att vår träningsform kommer att uppskattas av er!

 Lämna gärna din intresseanmälan HÄR, så vi kan styra antal personer i grupperna för att följa myndigheternas rekommendationer. För alla vattengympadeltagare är träningen kostnadsfri! Övriga intresserade betalar 50 kr/träningspass.

 Utökad träning under höstterminen

Vi vet så klart inte hur detta påverkar oss och er deltagare till hösten. Informationen som vi har fått är att Rehabbadet preliminärt öppnar vecka 33. Så planen för hösten är att förlänga höstterminen samt att vi erbjuder er klippkort till extra vattengympapass i våra olika bad. Klippkorten kommer att gälla under både HT-20 och VT-21. Vi återkommer med inbjudan i juni månad.

Ta nu chansen att träffa era träningskompisar utomhus på våra lätta träningar under ordnade former och vi återkommer naturligtvis så fort vi får några nyheter angående höstens träning.

Varmt välkomna!

Rehabbadet

I samband med den planerade öppningen tilltog problematiken med Coronavirusets utbredning. Med anledning av detta kan inte badet i dagsläget inte förutse hur länge kommer att ha stängt. Preliminärt öppnas badet igen vecka 33.

Vattenträning i Stadsparksbadet och Sandaredsbadet

Med hänsyn till deltagare som tillhör riskgruppen för coronasmittan har Korpen Borås beslutat att ställa in grupperna i dessa bad tillsvidare. 
Aktuell information om grupptränings verksamhet kommer uppdateras på den här sidan.

Rehabbadet håller stängt tillsvidare

Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) har beslutat att inte öppna rehabbadet efter renoveringen. Detta gäller tillsvidare och håll er uppdaterade via SÄS hemsida för vidare information.

Viktig information för deltagare på Rehabbadet

Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) har beslutat att inte öppna rehabbadet efter renoveringen. Detta gäller tillsvidare. Håll er uppdaterade via SÄS hemsida www.sas.vgregion.se

Träningar i Stadsparksbadet och Sandaredsbadet är fortfarande i gång. 

Folkhälsomyndigheten om Virus

Virus kan inte föröka sig i bassängvatten. De kan endast föröka sig i celler t.ex. i människor eller djur. Infektionsförmågan avtar snabbt i bassängbadvatten genom att virus dör av desinfektionsmedel eller späds ut. Virus smittar huvudsakligen direkt från person till person i samband med bassängbad. Därför är bassänbad inte mer förknippade med virussmitta än andra miljöer där många människor vistas. Virus ingår inte heller i en rutinmässig kontroll. Det kan möjligtvis bli aktuellt i specialla fall, t.ex. för att spåra en smittkälla. Folkhälsomyndigheten.

Information vårterminen 2020

Nu kan du anmäla Dig till vårterminen! Vi hoppas att du fortsätter med din träning till våren! Nuvarande deltagare har förtur att fortsätta i sina grupper.

Inbjudan till vårminen mailutskick sker under v. 47. De som inte har någon mailadress, kommer få inbjudan via post.

ANMÄLAN: Det är öppet för anmälan & förbokning till kommande vårtermin! Du får gärna anmäla dig samt. flytta på betalningsdatum till sista december. Deltagare behöver inte anmäla sig om de betalar träningsavgift i november eller redan meddelat till kansliet att de är med.

Obs! För att behålla din plats i gruppen, tänk på att anmäla dig till vårterminen i god tid! Efter 14 december övergår din plats till annan intresserade väntelistan. 

Deltagare som har redan betalat full avgift för höstterminen, får resterande pengar automatisk tillgodo till nästa vårtermin 2020 eller återbetalt.   

Sandaredsbadet: Träning i Sandaredsbadet fortsätter bara i en grupp på söndag kl. 18.30.

Rehabbadet: Till våren behåller vi våra badtider och kör samma grupper som under höstterminen. Efter badets begäran startar vi alla torsdagsgrupper 15 minuter senare. Efter terminens slut kör vi igen extra träning (v.18-21) i två grupper - onsdag kl. 17:45 & 18:30. Ni kan boka platsen redan nu, men betalning gör ni när ni får inbjudan i april.

Stadsparksbadet: Vi kör samma grupper som under höstterminen.

GDPR på Korpen Borås. Inom idrottsförelsen behandlar vi många olika typer av personuppgifter för att vardagen ska fungera. Från 25 maj 2018 gäller EU:s nya dataskyddsförordning. För att behandla dina personuppgifter behöver Korpen Borås ditt samtycke och det gör du vid din anmälan som medlem/deltagare/spelare/funktionär eller vid en annan anknytning till Korpens verksamhet.

ÖVRIGT INFORMATION gällande

Betalning: Din träningsavgift inbetalas på Korpen Borås bg-nummer 657-8884, alternativt swishas till Korpen swischnr: 1233785375. Har du Friskvårdskuponger eller Friskvårdscheckar, kontakta Korpens kansli.

Boka enstaka pass Kontakta vår gruppträningsansvarige Jana på 033 12 04 10.

PÅ GÅNG  Korpen Borås söker personer som ställer upp då och då på våra cuper och andra evenemang under verksamhetsåret. Tycker du att det är intressant att umgås med andra funktionärer samt. hjälpa med enkla uppgifter, hör gärna av dig till kansliet! Till korpens nya uppdrag söker vi också projektledare eller andra engagerade persnoer i pensionsålder.

KORPENS LOTTERI: Korpen säljer Bingolottos Julkalendrar för förmånspris 90 kr/st (ordinarie pris 100 kr). Har du inte köpt någon än och du är intresserad, kontakta kansliet.

Hjälp oss till snabbare och enklare hantering! Med tanke på miljö, ekonomi och snabb information som ska till våra kunder, prioriterar Korpens kansliperonal kommunikation via e-post och hemsida. Därför behöver vi att ni meddelar oss era e-postadresser och hittar rutin för att läsa och svara på våra meddelande samt är uppmärksamma till information på korpens hemsida. Tack för förståelse!

Korpen Borås önskar Gig med varmt hjärta en God Jul och Gott Nytt År!

Prenumeration nyhetsbrev


Aktuellt i Korpen Väst

 

I samarbete med

Sisu_Webb

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Korpen Borås Motionsidrottsförening - Korpen
Allégatan 59
50337 Borås

Kontakt:
Tel: 033120410
E-post: This is a mailto link

Se all info